Toen We Jongens Waren

 

PROGRAMMA 2013/2014

Affiche
 

TOEN WE JONGENS WAREN

Na 35 jaar weer ongedwongen samenzijn in "Toen We Jongens Waren"
Haye van der Heyden, Erik Brey en Jan Dagevos weer samen op toneel in muzikale theaterproductie Het leven van Haye van der Heyden, Erik Brey en Jan Dagevos kreeg na het succesvol oprichten van Purper na 1978 al snel een andere richting. Na 35 jaar komen de oprichters van Purper eindelijk weer bij elkaar om verder te gaan waar ze aan begonnen waren. "Toen We Jongens Waren" is een speelse, ongedwongen avond met close harmony cabaret, muziek, humor en samenzijn. "Toen We Jongens Waren" is vanaf 17 oktober 2013 in diverse Nederlandse theaters te zien.

Toen We Jongens Waren
Met een knipoog kijken de oprichters van Purper, in de voorstelling terug op hun jongere jaren en dragen zij diverse liedjes voor. Acts van toen en nu komen aan de orde, van ontroerende verhalen uit de huisartsenpraktijk, tot hilarische uit het leven gegrepen verhalen. De muzikale begeleiding hebben de heren zelf in handen. Zo wisselen de drie voortdurend van instrument; gitaar, contrabas en piano. Deze afwisseling geeft ze de vrijheid om los over het toneel te bewegen en makkelijk op elkaar in te spelen.

Ontstaan
Haye van der Heyden, Erik Brey en Jan Dagevos kennen elkaar al vanaf de middelbare school. In 1978 begonnen ze samen close harmony-liedjes te zingen, waar ze later muzikaal variété van maakten. In 1980 werd Purper officieel opgericht, wat in 1981 resulteerde in een hun eerste complete theaterprogramma.

Meer informatie
"Toen We Jongens Waren" start haar tournee op 17 oktober 2013 in Almelo. Kijk voor meer informatie en de gehele speellijst op www.dgtheater.nl